Poveste

Carantina, o poveste tristă!

Scurta poveste a domniței CARANTINĂ

Și aș adăuga și tristă. Pentru că, trebuie să știți că această domniță, care nu e venită de mult în împărăția noastră, nu a avut parte de prea multă atenție, din fericire aș spune eu.
A poposit pe meleagurile noastre din îndepărtata ÎMPĂRĂȚIE A LIMBII RUSE cunoscută acolo sub numele de „karantin”, iar în stepele rusești a ajuns din frumoasa și bogata ÎMPĂRĂȚIE A LIMBII FRANCEZE.
Dar de ce este nefericită această domniță? Pentru că în ultima vreme i-a fost uzurpat locul de tot felul de ageamii care nu-i fac rău numai ei, ci întregii împărății.
Ascultați si dumneavoastră ce termeni folosesc unii care vorbesc mult și pe care îi preiau cu voioșie și ceilalți vorbitori mai puțin atenți: „a carantina”, „carantinați” etc.
Sigur că o perioadă de carantină nu e plăcută, dar e necesară. Iar singurul termen pentru a denumi „izolarea preventivă a unei persoane sau a unei colectivități care a fost în contact cu un bolnav contagios sau care vine dintr-o regiune unde există o epidemie” este CARANTINĂ! Așa scrie la catastif!

Gabriela Moraru

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s